+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst

Uit respect voor de gevallenen- en bevrijders besteedt Van Diest Verzekeringen in haar blog aandacht aan dit thema, opdat we nooit mogen vergeten en dankbaar voor onze vrijheid moeten zijn.

Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. In de eigen activiteiten en die van lokale comités, betrokken organisaties en scholen en als input voor verdieping op de festivals en in debatcentra. Het jaarthema inspireert om herdenken en vieren aan elkaar te verbinden en de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteit wereldwijd. Organisatoren en sprekers gebruiken het jaarthema en de bijbehorende verdiepingstekst als inspiratie voor hun voordrachten en activiteiten.

Jaarthema 2015
Binnen het meerjarenthema Vrijheid geef je door legt het Nationaal Comité in 2015 het accent op de bevrijding van 1945 en hetgeen we nu nog van deze bevrijding kunnen leren. De titel van de thematekst luidt: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst en de tekst is geschreven door Maurice Adams.

Bron: http://www.4en5mei.nl/

Michelle, Van Diest Verzekeringen wenst u veel vrijheid toe.

Share This