Al voor minder dan 3 euro per maand verzekerd.
Veel Nederlanders gaan zonder reisverzekering naar het buitenland op vakantie. Maar is dat wel verstandig?
Natuurlijk hoop je dat je niks overkomt in het buitenland. Maar heb je onverwacht medische hulp nodig dan kan dat aardig in de papieren lopen. Tenzij je een reisverzekering inclusief medische kosten hebt afgesloten. Dan weet je zeker dat je goed verzekerd bent.
Zorgkosten buitenland soms fors hoger
Veel mensen denken goed verzekerd te zijn met hun zorgverzekering. Maar de basisverzekering vergoedt alleen de kosten voor spoedeisende behandelingen tegen Nederlandse prijzen.
Ben je aanvullend verzekerd voor medische zorg in het buitenland krijg je in veel gevallen die kosten grotendeels of geheel vergoed. Biedt jouw zorgverzekering niet de juiste dekking en heb je geen reisverzekering? Dan kun je de klos zijn als je iets overkomt in het buitenland. In veel Europese landen zijn de medische kosten redelijk gelijk aan die van Nederland, maar in andere landen kan het verschil flink oplopen.
Even een paar voorbeelden:
Een blindedarmoperatie kost gemiddeld in
• Nederland: 3.663 euro
• Zwitserland: 7.219 euro
• Zweden: 6.840 euro
• Verenigde Staten: 10.200 euro
• Dotterbehandeling kost gemiddeld in
• Nederland: 3.882 euro
• Spanje: 7.406 euro
• Verenigde Staten: 20.460 euro
Maar ook in landen waar de gezondheidszorg goedkoper is, kun je op kosten worden gejaagd. Bijvoorbeeld als je naar een privékliniek wordt vervoerd. Dat is niet ongebruikelijk in bijvoorbeeld Griekenland, Oostenrijk en Brazilië.
Het kabinet werkt eraan om verzekerden beter voorlichten over zorgkosten in het buitenland.
Spoedeisende zorg altijd (deels) vergoed
Zorg die niet kan worden uitgesteld tot je weer terug bent van vakantie is spoedeisende zorg. Met een blindedarmontsteking, hartproblemen of een gebroken been heb je direct hulp nodig. Die zorg krijg je dus geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van de kosten en de wijze waarop je verzekerd bent. Ook een operatie, vervoer naar het ziekenhuis per ambulance en geneesmiddelen krijg je (deels) vergoed zolang die echt noodzakelijk zijn.
Tandartskosten in het buitenland
Voor spoedeisende hulp van de tandarts gelden andere regels. Tandartskosten voor volwassenen zitten niet in de basisverzekering. Daarom krijg je deze kosten ook niet vergoed als je in het buitenland een tandarts nodig hebt. Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden deze kosten alleen als je voor zorg in het buitenland en/of voor tandartskosten bent verzekerd. In beide gevallen moet je dus wel aanvullend verzekerd zijn.
Al voor minder dan 3 euro per maand verzekerd
Ga je binnenkort op vakantie of je vakantie boeken? Sluit dan een reisverzekering af met medische kosten. Zo weet je zeker dat je in het buitenland goed verzekerd bent.
Bron: independer
Bel Michelle van Diest om je reisverzekering af te sluiten 0614 594 153