+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

In november vorig jaar deed Independer, samen met onderzoeksbureau MoneyView, een oproep aan inboedel- en reisverzekeraars om hun afschrijvingslijsten openbaar te maken. Met deze lijsten bepalen verzekeraars de dagwaarde van bijvoorbeeld een smartphone of iPad. De oproep was een succes, want inmiddels heeft 70% van de reisverzekeraars aangegeven de afschrijvingslijsten openbaar te maken.

Voordelen van openbaar maken afschrijvingslijsten
In de afschrijvingslijsten is te zien wat de dagwaarde is van spullen. Deze nemen natuurlijk in waarde af, en dat heeft invloed op wat een verzekeraar vergoedt bij schade of diefstal. Zonder afschrijvinglijsten weet je als verzekerde niet waar je precies recht op hebt. Dat maakt het ook lastiger om de voorwaarden van reisverzekeringen en inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Grote verschillen tussen verzekeraars
De bedragen die verzekeraars vergoeden lopen fors uiteen, zo laat MoneyView zien. Bij sommige verzekeraars is een smartphone met een nieuwwaarde van 500 euro, na 2,5 jaar nog maar 83 euro waard. Bij andere verzekeraars is dat drie keer zoveel (250 euro).
18% van de verzekeraars geeft aan de lijsten niet openbaar te maken. 12% wil maar een deel publiceren.
Bron: Independer

Advies: Michelle, Van Diest Verzekeringen. Kijk niet altijd naar de goedkoopste verzekering ( via Internet) maar laat mij de beste verzekering voor je vinden! Goedkoop is vaak duurkoop!

Share This