+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

We kennen allemaal de reclame “een sterretje in uw voorruit”

Wanneer u een sterretje in de voorruit heeft, is het verstandig dit te laten repareren. Dit voorkomt dat de ster verandert in een scheur. Want bij een scheur in de voorruit moet deze worden vervangen. En een sterreparatie is vaak al binnen 30 minuten voor elkaar

Een sterretje in de voorruit kan ieder moment in een barst veranderen, meestal wanneer u er niet op rekent. Wanneer dit gebeurt terwijl u rijdt, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Een beschadiging in de voorruit heeft grote invloed op de veiligheid van de berijder en zijn passagiers.

Uw voorruit draagt voor gemiddeld 30% bij aan de structurele sterkte van de auto. De passagiersairbag vertrouwt voor ondersteuning op de voorruit wanneer de airbag wordt geactiveerd. Wanneer een sterretje wordt gerepareerd, is uw voorruit net zo sterk als voor de schade.

Wanneer een sterretje in de voorruit in het gezichtsveld van de bestuurder zit en groter is dan 20 mm, is er een risico dat uw auto niet APK wordt goedgekeurd.
Wanneer u WA-extra of All Risk verzekerd bent kunt u meestal het sterretje gratis laten repareren bij een van de vele Glas Service Centers in Nederland. Wanneer de ruit vervangen dient te worden kost u dit wel een eigen risico variërend van zo,n € 75 tot € 150,- per ruit.
bron; diverse autoruitherstellers

Zorg dat uw auto en de rest van uw bezittingen goed verzekerd zijn bij Van Diest Verzekeringen, bel voor een afspraak 0614 594 153

Share This