+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Een liefhebber van barbecueën kan naar zijn geld fluiten nadat twee dure barbecues uit zijn tuin werden gestolen. Volgens de verzekerde vielen de barbecues onder zijn inboedelverzekering. Verzekeraar Aegon vindt van niet. Het Kifid stelde Aegon in het gelijk.

De verzekerde claimde de schade nadat zijn Big Egg barbecues uit zijn tuin waren gestolen, zo meldt Amweb. De schade, € 2.956, zou volgens de verzekerde vallen onder zijn inboedelverzekering. De voorwaarden daarvan strekken zich ook uit tot diefstal van tuinmeubelen in de tuin of op het balkon.

Geliefd onder dievengilde
De verzekerde is „van mening dat een barbecue onder het begrip tuinmeubel kan worden geschaard”, zo staat in de uitspraak van het financiële klachteninstituut Kifid te lezen. Temeer daar een van de barbecues die zat ingebouwd in een tuintafel is gestolen. Volgens Aegon is een barbecue echter geen tuinmeubel. Bovendien, zo stelt de verzekeraar, iedereen had kunnen weten dat barbecues geliefde objecten zijn bij het dievengilde.

Van Dale
Het Kifid stelt Aegon in het gelijk. Het klachteninstituut „is van oordeel dat uit de definitie in de Van Dale volgt dat een barbecue niet onder het begrip ’meubel’ valt. Een meubel heeft immers als doel om een interieur aan te kleden terwijl een barbecue een gebruiksvoorwerp is waarmee voedingsproducten worden bereid door deze te roosteren”.
Bron: DFT

Advies; Michelle, Van Diest Verzekeringen, zet uw dure BBQ binnen of veranker hem in de grond.

Share This