+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Carnaval is een geweldig feest, gezelligheid en een “beleving”. Helaas komt het soms tot ongelukken tijdens lokale optochten. Van Diest Verzekeringen geeft u graag vrijblijvend enkele tips om uw optocht veiliger te maken:

– Alle deelnemers aan de optocht met een motorvoertuig moeten W.A. verzekerd zijn.
– Verenigingen worden geadviseerd zich collectief voor wettelijke aansprakelijkheid (W.A) te verzekeren. Met deze verzekering zijn ze verzekerd voor schade aan personen of zaken die door een praalwagen veroorzaakt wordt. Zowel de praalwagen als het trekkend voertuig moet voor aansprakelijkheid verzekerd zijn.
– Zorg dat de rit van het startpunt en naar het eindpunt van de optocht of naar de stalling ook verzekerd is. Indien deze rit 1 dag na de optocht is ,vermeldt dit dan ook in je verzekeringsaanvraag.
– Indien er zich 1 of meer personen (exclusief de bestuurder) op de praalwagen bevinden (dit geldt zowel voor grote praalwagens als voor de kleine voertuigen) dienen ze achter een omheining te staan of op een deugdelijke wijze gezekerd te zijn aan het object. De omheining dient minimaal 1,20 meter hoog te zijn en nagelvast aan het object gemonteerd te zijn.
– De bestuurder dient in het bezit te zijn van rijbewijs categorie B+E
– Alle overige bestuurders dienen minimaal in het bezit te zijn van rijbewijs B
– De opbouw moet zodanig geconstrueerd zijn dat deze niet kan afvallen of scherpe uitstekende delen heeft
– Het raamwerk voor de versiering moet deugdelijk zijn
– De maximale snelheid waarmee een deelnemend motorvoertuig in de optocht mag rijden is stapvoets
– Tijdens het rijden vanaf de stalling naar de opstelplaats en na ontbinding van de optocht naar de stalling mogen geen passagiers worden vervoerd
– Op het trekkend voertuig mogen geen passagiers worden vervoerd
– Op deelnemende voertuigen mogen geen passagiers worden vervoerd die voor of tijdens de optocht alcohol gebruiken
– De chauffeur moet rondom over voldoende uitzicht beschikken
– De chauffeur moet direct oogcontact kunnen hebben met de figuranten
– Zorg voor goede afvoer van uitlaatgassen bij ingebouwde verbrandingsmotoren
– Tijdens de optocht moet er een brandblusser aanwezig zijn op de wagen

Veel verzekeraars vragen van alle gemotoriseerde deelnemers de namen van de chauffeur(s) en een kopie van het rijbewijs (B of B+E). Van het voertuig wil de verzekeraar de volgende gegevens; merk van het voertuig, type, kenteken, chassisnummer.

Michelle van Diest wenst iedereen een super gezellige Vastenavond toe, duikt zelf ook 3 dagen onder in het feestgedruis, maar blijft via kantoor en mail bereikbaar. Van Diest Verzekeringen 024 382 21 40 of info@vandiestgroep.nl

Share This