+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Dit blijkt uit onderzoek van Independer. Doordat autoschade steeds duurder wordt om te verhelpen, hebben veel verzekeraars hun premies verhoogd.

Vooral WA-verzekeringen – aansprakelijkheidsverzekeringen – zijn sterk in prijs gestegen. Die kosten gemiddeld 89 euro meer dan in december vorig jaar, een stijging van 20 procent. Beperkt cascoverzekeringen werden gemiddeld 73 euro en allriskverzekeringen 65 euro duurder.
Jongeren krijgen de grootste stijging op hun bord. Eind vorig jaar betaalde je als jonge chauffeur gemiddeld 844 euro voor een nieuwe verzekering, nu 1012 euro.

Schade duurder om te verhelpen

De stijging komt waarschijnlijk voort uit een oproep van De Nederlandsche Bank, die verzekeraars opgeroepen heeft om de premies te verhogen, vooral die van WA-verzekeringen. De bank deed dat omdat verzekeraars er afgelopen jaar verlies op leden doordat schades aan auto’s steeds duurder worden. Algemeen directeur Ruud Martens van Independer zietook andere oplossingen dan de door DNB gevraagde premieverhogingen. “Met bijvoorbeeld rijgedragverzekeringen snijdt het mes aan twee kanten. Automobilisten worden beloond voor correct rijgedrag en de schadelast kan daardoor dalen”, aldus Martens.

Bron: Independer

Informeer naar de beste autoverzekering en bedenk: als jij al jouw verzekeringen bij Van Diest Verzekeringen onderbrengt, dit als snel een aanzienlijke korting oplevert en Michelle en haar team jou totaal zullen ontzorgen op verzekeringsgebied. Jij hebt er dan geen omkijken meer naar!

Share This