+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Aantal autodiefstallen daalt 7 procent door betere beveiliging

Er werden in de eerste helft van dit jaar 7 procent minder auto`s gestolen dan in de eerste zes maanden van 2015. Betere beveiligingssystemen en intensievere internationale samenwerking werpen volgens Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC) hun vruchten af.
Van januari tot en met juni dit jaar werden er in Nederland 4.776 personenauto’s gestolen. In de eerste zes maanden van vorig jaar waren dat er nog 5.180, een daling van 7 procent.
Het is het tweede jaar op rij dat het aantal voertuigdiefstallen daalt. In 2015 werden er zes procent minder auto`s gestolen.

Jonge auto`s
De daling is volgens AVC te verklaren door de betere beveiligingssystemen waarmee auto’s af- fabriek worden uitgerust. Hierdoor daalt met name het aantal diefstallen van jonge auto’s van nul tot drie jaar oud, namelijk met 32 procent.

Daarnaast zegt AVC dat meespeelt dat landen steeds meer gegevens uitwisselen waardoor het voor de autodief lastiger wordt om gestolen voertuigen te her-registreren.

Strippen
Gestolen auto’s worden om deze reden ook vaker gestript en in (onder)delen verkocht. Het gaat daarbij vooral om oudere auto’s van vier tot zeven jaar oud.
In de top vijf van meest gestolen auto`s prijken de Volkswagen Golf en Polo bovenaan, gevolgd door de BMW 3-serie, Opel Corsa en Renault Clio.

Het aantal gestolen lichte bedrijfswagens laat na een eerdere daling in 2015 weer een lichte stijging zien van vier procent.

Bron krantenartikel de Brug Nijmegen 17 aug 2016

Share This