+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Rechtsbijstandverzekering

Het kan iedereen overkomen: je wilt geld naar iemand overmaken maar typt per ongeluk het verkeerde rekeningnummer in. Voordat IBAN werd geïntroduceerd, gebeurde dit maar liefst 4500 keer per maand. Door de invoering van IBAN is dit gedaald naar 1500 keer per maand. Maar wat doe je als je geld naar een verkeerd rekeningnummer overmaakt? En wat heb je aan een rechtsbijstandverzekering als je het geld niet terugkrijgt?

Neem eerst contact op met je bank. Zij benaderen de rekeninghouder waar je het geld naar hebt overgemaakt. In de meeste gevallen is dit voldoende en stort diegene het geld netjes terug.
Krijg je het geld niet terug? Dan krijg je van de bank de contactgegevens van de rekeninghouder en kun je de situatie zelf uitleggen.

Weigert de rekeninghouder om het geld terug te storten? Met een rechtsbijstandverzekering krijg je hulp en advies in zo’n situatie. In sommige gevallen vergoedt een rechtsbijstandverzekeraar het bedrag als het boven een bepaald minimum uitkomt. Benieuwd of dit bij jouw rechtsbijstandverzekering geldt? Check dit in de voorwaarden van je verzekering.
Bron:Verzekeringsnieuws.nl

Advies Michelle, Van Diest Verzekeringen. Sluit je Rechtsbijstandverzekering bij mij af en ik regel al jouw rompslomp.

Share This