Heb je nog een verzekeringsdekking bij een betalingsachterstand ?
Een verzekeringsmaatschappij heeft het recht om je polis stop te zetten als je na 44 dagen niet betaald hebt. Daarmee verdwijnt ook de dekking. Je bent, als schuldenaar, door schorsing van de polis dan niet meer verzekerd. Verzekeraars heffen de schorsing op zodra de achterstallige rekening is voldaan. Dit doen ze niet met terugwerkende kracht. Schade die wordt geleden in de geschorste periode komt voor eigen rekening.
En als het een verzekering van een motorrijtuig betreft, is de kans zeer groot dat je in die periode ook een boete van het RDW krijgt. Het gevolg van de boete van de RDW is dat je € 400,- moet betalen. Dat is een hoog bedrag vergeleken met andere overtredingen. Het bedrag kan hoger oplopen als je staande word gehouden. Een bekeuring van de politie is al snel 550 euro. Dat is dan wel eenmalig. De rijksdienst voor Wegverkeer mag je maximaal drie keer per jaar beboeten voor onverzekerd zijn. Dat geeft een totaalsom van 1.200 euro per jaar.
Veel mensen denken, dit overkomt mij niet. Ik betaal altijd als eerste mijn verzekeringen, zorg dat er voldoende geld op mijn rekening staat zodat belangrijke betalingen gedaan kunnen worden.
Jaarlijks worden er echter tientallen mensen geroyeerd na een betalingsachterstand die bijvoorbeeld werd veroorzaakt door een foutje met de post, een gewijzigd rekeningnummer of een mislukte incasso.
Van Diest verzekering, in samenwerking met Gana adviesgroep, controleren maandelijks of rekeningen zijn voldaan en waarschuwen direct als er een betalingsachterstand is.
Het blijft natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid om rekeningen tijdig te voldoen. Mocht zich echter een keer een situatie voordoen dat er een achterstand ontstaat of zal ontstaan. Neem dan direct contact op met Michelle van Diest. Zij is altijd bereid om met je mee te denken en een goede oplossing te vinden.
Bron: Van Diest Verzekeringen