+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Onlangs hoorde ik iets zeer opmerkelijks. Inbrekers hadden zich via de achterdeur toegang verschaft tot een woning. Om hun vluchtroute zeker te stellen hadden ze de voordeur op een kier gezet. De onverlaten verlieten het pand uiteindelijk met een portemonnee en de autosleutels. Een dure ( lease) auto werd meegenomen, verder bleef naast de emotionele stress, de schade beperkt.

De expert van de verzekeringsmaatschappij, die 20 jaar bij de recherche had gewerkt, gaf aan dat veel auto,s op deze wijze gestolen werden. Inbrekers verkennen eerst hun werkgebied, waar staan de geschikte auto’s, waar hebben ze makkelijk toegang, wat is het leefpatroon van de bewoners e.d.

Steeds vaker maken ze gebruik van drones en bekijken als het ware vanuit hun luie stoel hun “werkgebied”

Algemene tip blijft, sluit je huis goed af, kies voor Politiekeurmerk -veiligwonen- sloten, installeer een alarminstallatie met camera’s. Maar vooral neem je autosleutels niet mee naar je slaapkamer! Inbrekers zitten vol met adrenaline en zijn vaak nog banger dan hun slachtoffers, waartoe ze tot alles instaat zijn.

Probeer een inbraak te voorkomen, maar op z’n minst beperk een inbraak tot materiële schade.

Uiteraard zorg je dat je goed verzekerd bent en regelmatig je verzekeringen onder de loep laat nemen door een erkende verzekeringstussenpersoon.

Michelle van Diest helpt je graag bij al je verzekeringsvragen. info@vandiestgroep.nl of 0614594153

Share This