+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Nederlandse verzekeraars keerden vorig jaar ruim 30 miljard euro aan schades, uitkeringen en pensioenen uit.
Daarnaast hebben ze ongeveer 1,5 miljoen schades aan voertuigen en woningen hersteld. Dat stelt brancheorganisatie Verbond van Verzekeraars in een donderdag gepubliceerd financieel jaarverslag.
Het ging om het herstellen en vergoeden van schade van bijna 40.000 inbraken, 100.000 brandschades, 300.000 waterschades en een miljoen schades aan voertuigen.

Hagelbui
Volgens de organisatie heeft de Nederlandse verzekeringsbranche een lastig jaar achter de rug. Onder meer een heftige hagelbui pakte negatief uit voor verzekeraars. De extreme hagelbui op 23 juni in Brabant en Limburg zorgde voor een recordschade van “ongeveer 500 miljoen euro in slechts een paar minuten tijd”.
“In gemeenten als Bergeijk had vrijwel elke woning en buiten staande auto schade”, aldus het Verbond van Verzekeraars.

Levensverzekeraars
Ook levensverzekeraars hadden het volgens de organisatie vorig jaar moeilijk. “Levensverzekeraars zien in een verzadigde markt die kampt met langdurig lage rente, stevige onderlinge concurrentie en vergrijzing hun premievolume verder dalen.”
Het premievolume, de inkomsten uit premies, van levensverzekeraars daalde met 7 procent naar 13,7 miljard euro. Dit komt mede door concurrentie met andere financiële instellingen zoals banken en pensioenfondsen.
Inkomensverzekeraars deden het wel beter. Het premievolume van deze groep nam juist licht toe. En het premievolume van schadeverzekeraars steeg voor het eerst sinds een aantal jaren weer. Het ging om een stijging van bijna 3 procent.

Autoverzekeraars
Autoverzekeraars schrijven nog steeds rode cijfers bij het herstellen en vergoeden van schade aan motorrijtuigen.
“Los van meer aanrijdingen en duurdere reparaties, maken verzekeraars zich ernstig zorgen over de oplopende letselschadekosten als gevolg van overheidsbeleid en fors stijgende kosten van externe belangenbehartigers.”

Bon : NU.nl

Van Diest Verzekeringen uw partner voor alle verzekeringen

Share This