+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Twee krantenkoppen

NIJMEGEN – Een parkeergarage bij een flat aan de Irene Vorrinkstraat in Nijmegen is in de nacht van zondag op maandag, 31 augustus 2015 vol rioolwater komen te staan nadat de buitenrand van een naastgelegen overstortvijver was doorgebroken. Ruim 100 auto’s en verschillende andere voertuigen staan onder water.

NIJMEGEN – De parkeergarage aan de Irene Vorrinkstraat in Nijmegen, die in de nacht van zondag op maandag, 31 augustus 2015, volliep met water, is zeker nog enkele weken onbruikbaar. Dat zegt de beheerder van het complex.
De parkeergarage die deel uitmaakt van een appartementencomplex, kwam blank te staan nadat een dam van een naastgelegen vijver was doorgebroken na hevige regenval. Zo’n 130 auto’s kwamen tot aan de buitenspiegels onder water te staan, met als gevolg dat ze nu total loss zijn.
De laatste wagens worden waarschijnlijk nog vandaag uit de parkeergarage gehaald, waarna meteen wordt begonnen met de grote schoonmaak. Naast de ruim 20 verzinkbakken met grind die moeten worden geleegd en schoongemaakt, moet ook veel elektronica worden vervangen.

‘Te vroeg voor de schuldvraag’
Burgemeester Hubert Bruls wilde zich dinsdag nog niet buigen over wie er schuldig is aan het onderlopen van de parkeergarage. ‘Het verbaast me altijd hoe snel men kijkt naar de overheid. Kunnen we ook eens accepteren dat er situaties zijn waar we met z’n allen niks aan kunnen doen?’ De burgemeester doelde daarmee op het noodweer.
Maar wie is de dupe? De bewoner!!!

Is deze all risk verzekerd valt de schade, naast het geleden ongemak, nog mee. Maar bent u WA of WA plus verzekerd en verzekeringsmaatschappijen gaan zich beroepen op de kleine lettertjes, komt u er alleen dan nog wel uit?
Daarom adviseert Van Diest Verzekeringen altijd een Rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Bron: De Gelderlander, Van Diest Verzekeringen

Share This