+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

De schade door vuurwerk en vandalisme rond de jaarwisseling aan particuliere woningen en auto’s bedraagt ongeveer 13 miljoen euro en valt daarmee hoger uit dan vorig jaar toen het schadebedrag op 9 miljoen euro uitkwam

Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.
Het uiteindelijke schadebedrag van deze jaarwisseling zal nog fors oplopen omdat medische kosten en schades voor bedrijven en scholen nog niet bekend zijn. De schadelast van alleen al de branden in Uden en Alkmaar zal naar verwachting die van particulieren overstijgen.

Dit jaar mocht op 31 december voor het eerst pas vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken en waren er in meer dan 35 gemeenten één of meer vuurwerkvrije zones. Dat desondanks de schade hoger uitvalt, komt volgens het Verbond doordat het in tegenstelling tot vorig jaar een droge jaarwisseling was.

In de afgelopen acht jaar werd behalve de jaarwisseling van vorig jaar, ook tijdens oud en nieuw van 2009/2010 voor een lager bedrag aan schade geleden. De jaarovergang van 2007/2008 spant volgens de cijfers van het Verbond de kroon met een gerapporteerde schade van 24,3 miljoen euro.
Bron: ANP

De gemelde schades bij Van Diest Verzekeringen vallen mee, een enkele verdwaalde vuurpijl. Heeft u echter schades nog niet doorgegeven, meldt deze direct zodat wij deze snel af kunnen handelen.

Share This