+31 6 14 594 153 info@vandiestgroep.nl

Bent u in het bezit van een Audi? Hoed u dan maar! Want in auto’s van het merk met de ringen wordt relatief gezien het vaakst ingebroken. Dat blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Alphabet onder ruim zestigduizend leaserijders.

youtupe gestolen super audi

Het bedrijf becijferde dat in de afgelopen vijf jaar in bijna 7 procent van zijn auto’s werd ingebroken. De uitschieters waren de leasewagens van het merk Audi, waarvan 16 procent werd opengebroken. Maar ook politiekorpsen uit heel de Wereld zijn dol op AUDI, en dan niet alleen om ze te bekeuren.

Daarna waren de modellen van Jeep, Mercedes-Benz en Volkswagen het meest geliefd bij het inbrekersgilde.

Ranger Rovers
Dieven hebben het vooral op SUV’s gemunt, waarbij de kans het grootst is dat ze een Range Rover meenemen. Van alles auto’s die Alphabet beheert, werd in de afgelopen vijf jaar een half procent gestolen. Opvallend is dat de meeste diefstallen plaatsvinden in de zomer. Een woordvoerder van de leasemaatschappij denkt dat dat komt omdat mensen dan met vakantie zijn en hun auto lang op dezelfde plek laten staan.
Daling
Het aantal auto-inbraken dat Alphabet registreert, daalt overigens al jaren. Om Volkswagen als voorbeeld te nemen: in 2012 werd nog in 640 VW’s van het bedrijf ingebroken en in 2015 tot nu toe slechts in 271. Het aantal diefstallen in het wagenpark steeg wel. In 2015 werden nu al 125 meer auto’s ontvreemd dan in 2012.
Bron:ANP

Zorg dat uw auto goed verzekerd is bij Van Diest Verzekeringen

Share This